Hypotheek verhogen voor verbouwing

Financieren van je verbouwing

Manieren verbouwing financieren

Nieuwe badkamer, energiebesparende maatregelen, uitbouw of andere verbouwplannen? Een verbouwing kun je op verschillende manieren financieren. Onder andere door middel van:

  • Het oversluiten van je hypotheek.

  • Het afsluiten van een tweede hypotheek.

  • Een persoonlijke lening.

Wat kan ik meefinancieren?

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Hypotheek verhogen voor verbouwing: oversluiten

Hypotheek verhogen door het oversluiten van je hypotheek

De lage rentestanden maken het oversluiten van je hypotheek wellicht interessant. Je kan bij het oversluiten van je hypotheek, je hypotheek meteen verhogen, mits je financiële situatie dit toelaat. De kosten van de verbouwing kunnen dan worden opgenomen in de nieuwe hypotheek. Heb je in het verleden een hypotheek gesloten met een relatief hoog rentepercentage, dan is het wellicht mogelijk dat je door het oversluiten van je hypotheek je verbouwing kunt financieren en daarnaast nog een maandelijkse besparing realiseert.

Verbouwing financieren

HYPOTHEEKRENTE OPActuele hypotheekrente:

Hypotheek verhogen voor verbouwing: tweede hypotheek

Verbouwing financieren door het afsluiten van een tweede hypotheek

Een andere manier om geld vrij te maken voor een verbouwing is het afsluiten van een tweede hypotheek. Indien je aan kunt tonen dat het geld is gebruikt voor de verbetering van je woning, dan kun je de rente fiscaal aftrekken zolang je tweede hypotheek een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek is. Natuurlijk moet je, net als bij het afsluiten van je eerste hypotheek, aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo wordt er ook bij een tweede hypotheek gekeken naar:

  • Je financiele situatie
  • De waarde van je woning
  • De soort verbouwing: energiebesparende maatregelen of nieuwe keuken

Verder moet je voor het afsluiten van een tweede hypotheek opnieuw naar de notaris. Hier zijn dus ook weer kosten aan verbonden.

Hypotheek verhogen voor verbouwing: hogere inschrijving

Hypotheek verhogen zonder tussenkomst notaris

Indien je bij het afsluiten van je hypotheek gekozen hebt voor een hogere inschrijving, dan kun je de hypotheek laten verhogen zonder tussenkomst van een notaris. Er wordt dan nog wel getoetst door de bank of je aan de voorwaarden voldoet en of je de bijkomende lasten wel kunt betalen.

Verbouwing financieren

Verbouwing financieren: persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening krijg je te maken met een vaste rente en een vaste looptijd. Je hebt de zekerheid dat de lening is afgelost na een vooraf afgesproken periode. Op het moment dat je de lening gebruikt voor de verbouwing van het huis heb je als voordeel dat je de rente fiscaal kunt aftrekken.