De bespreking van de fiscale plannen voor de woningmarkt is afgelopen vrijdag door de Tweede Kamer uitgesteld. Dit besluit is genomen in afwachting van de mogelijke aanpassingen van het regeerakkoord.

Het bespreken van de plannen voor de woningmarkt staat nu gepland voor komende donderdag. Dan worden ook andere belastingmaatregelen voor volgend jaar behandeld. De fiscale plannen voor de woningmarkt bevatten onder meer het verplicht aflossen van een hypotheek en de aftrekbaarheid van een restschuld na de verkoop van een huis.

Duidelijkheid op de woningmarkt

Oppositiepartijen vrezen de komende dagen nog meer veranderingen voor de woningmarkt omdat VVD en PVDA de problemen met de inkomensafhankelijke zorgpremie willen oplossen. Hierbij wordt onder meer gedacht aan aanpassingen van de belastingtarieven. Eerder werd verlaging van de belastingtarieven juist gezien als compensatie van de beperking van de hypotheekrenteaftrek.

Dinsdag legt het kabinet in de Tweede Kamer zijn regeringsverklaring af. Waarschijnlijk is er dan ook meer duidelijkheid over een alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Uitstel van het debat afgelopen vrijdag was vooral zuur voor minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. Bij zijn eerste optreden bleef het beperkt tot een kwartiertje, waar hij zich ongetwijfeld had voorbereid op een debat van een aantal uren.

Regeringsverklaring

Dinsdag legt het kabinet zijn regeringsverklaring af in de Tweede Kamer. Naar verwachting is er dan ook duidelijkheid over een alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie.
Het uitstel van het debat vrijdag was vooral sneu voor de nieuwe minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst. Hij trad voor het eerst in het parlement op en had zich voorbereid op een debat van een aantal uren. Zijn optreden bleef beperkt tot een kwartiertje.