Hypotheek afsluiten Enschede

Wil je een hypotheek afsluiten in Enschede? Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken.
Heb je al een hypotheek of ga je voor het eerst een hypotheek afsluiten? Hoeveel hypotheek heb je nodig en hoeveel kun je maximaal aan hypotheek krijgen? Voor al je vragen kun je gerust terecht bij Hypotheeksteun in Enschede.

Direct je financiële mogelijkheden bekijken?

Hypotheek Afsluiten

Hypotheek Afsluiten Enschede

Hypotheek afsluiten Enschede

Vastzetten hypotheekrente

Ook de woningmarkt in Enschede biedt momenteel volop kansen. De hypotheekrente is nog altijd laag en kan voor verschillende perioden vastgezet worden. Als je een hypotheek afsluit kun je de rente variabel per maand tot 30 jaar vastzetten.

HYPOTHEEKRENTE OP

  • Actuele hypotheekrente:Hoeveel hypotheek heb ik nodig?

Bijkomende kosten

Natuurlijk is het interessant om een hypotheek in Enschede af te sluiten met een lage hypotheekrente, maar vergeet je niet goed te oriënteren op de kosten bij een aankoop van een woning.

Naast de koopprijs zijn er ook nog bijkomende kosten, zoals notaris- en advieskosten en kosten voor bijvoorbeeld Nationale Hypotheekgarantie (NHG). De maximale hypotheekverstrekking is in 2017 in de meeste gevallen slechts 101% van de marktwaarde van de woning, waardoor een deel van de kosten van de aankoop in Enschede uit eigen middelen betaald moet worden.feedback

Voorbeeld kosten hypotheek Enschede

Koopprijs€175.000
Kosten aankoop€184.613
Marktwaarde woning€180.000
Maximale hypotheek€181.000
Eigen inbreng€3.613
Overdrachtsbelasting€3.500
Notaris€650
Taxatie€350
Advieskosten€2.995
Belastingen€300
Kosten NHG€1.818

Hypotheek afsluiten Enschede: eigen inbreng

Uit het taxatierapport blijkt een marktwaarde van €180.000. Doordat enkele geldverstrekkers bij het bepalen van de maximale hypotheek de marktwaarde van de woning hanteren kan er, op basis van 101% verstrekking, €181.800 geleend worden.

De totale kosten van de aankoop komen uit op €184.613, waardoor er €3.613 gefinancierd moet worden uit eigen middelen om de aankoop in Enschede af te ronden. Het inbrengen van eigen middelen is onder bepaalde voorwaarden niet altijd nodig. Wij vertellen je er graag meer over.

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt lenen en hoeveel hypotheek je nodig hebt?