Hoelang blijft de hypotheekrente nog laag?

Nog altijd zijn de hypotheekrentes historisch laag. Volgens experts is de kans echter groot dat deze ontwikkeling een draai krijgt.

De afgelopen tijd worden er nog wel rentedalingen waargenomen, maar deze zijn behoorlijk beperkt. De kans op een verdere daling is gering, terwijl de hypotheekrente nog wel vele procenten kan stijgen. Dit heeft te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank. De ECB heeft vanaf 2015 iedere maand voor tientallen miljarden aan obligaties opgekocht.

Daling hypotheekrente

Het gevolg was een snelle daling van de rente op deze obligaties, de kapitaalmarktrente. Normaal gesproken wordt deze trend gevolgd door de hypotheekrente. Het opkopen van obligaties door de ECB wordt op dit moment beëindigd en vanaf januari stopt de Europese Centrale Bank hier helemaal mee.

[space]

HYPOTHEEKRENTE OP

    Actuele hypotheekrente:Op de hoogte van renteontwikkelingen

Uiteraard kan niemand precies vertellen wat de hypotheekrente gaat doen en blijft het een voorspelling. De marktkenners zijn het er echter over eens dat de kans op een hypotheekrente dat lager is dan nu klein is.
Consumenten zijn minder op de hoogte van de ontwikkelingen van de rente, maar de rente zou zomaar met 1 of 2% kunnen gaan stijgen in een paar jaar tijd. Wil je de lage rente niet missen? Bekijk dan gerust wat er voor jou mogelijk is.