Is het wel verstandig om tijdens het Coronavirus een huis te kopen?

Het Coronavirus zorgt voor een grote onzekerheid in de economie. Denk aan mensen die eventueel ontslag krijgen en bedrijven die failliet kunnen gaan. Wanneer maakt de situatie een positieve omslag?

De overheid heeft financiële steun geboden aan bedrijven en werknemers om samen deze onrustige periode door te komen, maar is het in deze periode wel verstandig om een woning aan te kopen?

Coronavirus en huizenprijzen

Volgens verschillende economen zal het enthousiasme op het overbieden op de aan te kopen woning gaan dalen. Dit zal echter niet zorgen voor een grote prijsdaling; gezien het grote woningtekort in Nederland.

Daarnaast is de hypotheekrente (ondanks de lichte stijgingen van de afgelopen weken) nog steeds erg laag. Als het Coronavirus niet al te lang aanhoudt, bestaat de kans volgens de economen dat in het tweede helft van het jaar de prijzen weer zullen stijgen.

Coronavirus en hypotheekrente

De verwachting is dat het Coronavirus gevolgen heeft voor de extreem lage hypotheekrente van de afgelopen periode. Door de onrust in de economie is de kans aanwezig dat de hypotheekrente stijgt. Deze stijging is de afgelopen weken al licht zichtbaar bij verschillende geldverstrekkers. Wekelijks zien wij lichte stijgingen van 0,1%, 0,15% op de hypotheekrente.

HYPOTHEEKRENTE OP

    Actuele hypotheekrente:Hypotheekrente op lange termijn

Wat de impact van het Coronavirus op lange termijn is op de hypotheekrente is moeilijk te zeggen. Geldverstrekkers zullen in de eerste weken hun hypotheekrentetarieven voorzichtig verhogen. De kredietrisico’s op lange termijn kunnen ervoor zorgen dat de hypotheekrente gaat stijgen. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de langlopende hypotheekrentes.

Huizenprijzen en hypotheekrente

Uiteindelijk is de hypotheekrente historisch gezien nog steeds extreem laag. Afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie, kun je door deze lage hypotheekrente goed een huis kopen en de hypotheekrente voor een lange periode vastzetten. Hiermee creëer je een vaste, relatief lage bruto hypotheeklast die in de komende jaren niet zal verhogen. Dit zorgt voor een stabiele en financieel verantwoorde maandlast.

Laat je geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en kom in contact.

Bekijk vrijblijvend je mogelijkheden:

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Krijg gratis inzicht in de mogelijkheden Wij gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen. Zo krijg je snel een beeld van jouw mogelijkheden . Privacybeleid