[share_buttons]
Met Nationale Hypotheekgarantie loop je financieel minder risico en geniet je van een lagere hypotheekrente. Per 1 januari 2018 is de maximale koopsom van een woning met NHG gestegen naar €265.000.

De NHG-grens wordt sinds vorig jaar bepaald op basis van de gemiddelde huizenprijs. Aangezien de waardes afgelopen jaar flink zijn gestegen, is de grens ook ruim 8% gestegen ten opzichte van 2017.

Energiebesparende voorzieningen

Je kunt tot 106% van de waarde van de woning lenen in het geval je de kosten van energiebesparende maatregelen meefinanciert. Je hypotheek komt dan uit op maximaal €280.900.

HYPOTHEEKRENTE OP

    Actuele hypotheekrente:

Overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht

Tot dit jaar was het vaak verplicht om bij je NHG-hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit is in 2018 niet meer nodig. Het hangt uiteraard van je persoonlijke situatie af of dit slim is of niet.

Oversluiten naar NHG

BIn 2017 kon je enkel naar NHG oversluiten als je een verbetering van je woning doorvoerde. Dit jaar kun je ook zonder verbouwing je hypotheek oversluiten naar Nationale Hypotheekgarantie. Je hypotheek moet dan wel lager zijn dan €265.000.
Als je op dit moment een hypotheek hebt zonder NHG niet hoger dan €265.000, dan is er een mogelijkheid om over te sluiten naar een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie.