Hypotheekrente wel of niet aftrekken vanaf 1 januari 2013? Het kabinet is er heel druk mee geweest de afgelopen maanden. Besluiten werden hierover genomen in het regeerakkoord en vervolgens overboord gegooid voor andere nieuwe ‘betere’ besluiten. De bevolking bleef achter met vraagtekens en onduidelijkheden.

hypotheekrente aftrek tegen welk tarief

Wat namelijk helemaal nog niet duidelijk is, is het tarief dat gaat gelden voor de hypotheekrenteaftrek. En dan met name voor de middeninkomens. In de aanpassing van het regeerakkoord naar aanleiding van het schrappen van de inkomensafhankelijke zorgpremie is een verhoging van de belastingschijven vanaf 2014 opgenomen. De gevolgen die dit zou kunnen hebben voor de hypotheekrenteaftrek is: ”bij het aanpassen van het regeerakkoord helemaal niet bekeken” zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Middeninkomens

Voor middeninkomens (20000 – 60000 per jaar) is het belastingtarief verhoogd naar 42 procent in plaats van de huidige 38 procent. Onduidelijk is echter of de hypotheekrenteaftrek ook mag plaatsvinden over dit hogere 42 procent tarief. In het regeerakkoord wordt nog gesproken over de huidige 38 procent. Het CDA Kamerlid heeft met collega’s Eddy van Hijum en Raymond Knops opheldering gevraagd aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën. Hij heeft aangedrongen voor een snelle behandeling om duidelijkheid te geven aan bestaande en nieuwe huizenbezitters.

[box type=’info’]

Weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.


[/box]