Nog even de hypotheek regelen voor de nieuwe regels ingaan. Dat zullen veel starters, maar ook bestaande huizenbezitters hebben gedacht de afgelopen tijd. Uit de woningmarktindicator van Makelaarsland blijkt dat in oktober het aantal bezichtigingen en verkopen het hoogste punt in twee jaar tijd bereikte. Verwacht wordt dat dit nog tot half november zal aanhouden.

Eindsprint

Kopers hebben dan nog voldoende tijd om voor eind van dit jaar de koop te sluiten en gebruik te maken van de huidige aantrekkelijke fiscale mogelijkheden. Met maar liefst 90.000 bezichtigingen en 8500 verkochte woningen blijkt dat er nog steeds behoefte is aan koopwoningen. Hiermee is de eindsprint ingezet voor 2012. Of de markt in 2013 weer gaat groeien zal voor een groot deel afhangen of het kabinet de beloofde uitbreiding van de startersfaciliteiten gaat realiseren.

Starters willen wel

maar kunnen niet altijd. Door strengere regelgeving bieden de banken geen passende hypotheken meer aan. Toch is de starters markt enorm belangrijk om de huizenmarkt op gang te helpen. Kopen de starters geen huizen meer dan schuift de rest ook niet op naar een volgende woning. In het regeerakkoord wordt wel gesproken over uitbreiding van startersfaciliteiten, de zogeheten ‘starterslening’. Hiermee kunnen starters een eventueel ‘gat’ tussen huizenprijs en te krijgen hypotheek opvullen.

[box type=’info’]Heeft u een huis op het oog en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn op hypotheekgebied ?
maak vrijblijvend een afspraak.

 


[/box]