Stijging aantal oversluiters

In het afgelopen kwartaal is er in het aantal afgesloten hypotheken een kleine stijging waargenomen. Dit is vooral de oorzaak van het aantal mensen dat hun hypotheek heeft overgesloten. Bij het oversluiten van je hypotheek sluit je een nieuwe hypotheek af tegen betere voorwaarden.

[space]

HYPOTHEEKRENTE OP

    Actuele hypotheekrente:Meer hypotheken in 2018

In 2017 zijn er in dezelfde periode 26,5% minder hypotheken overgesloten ten opzichte van dit jaar, op een totaal van 87.000 afgesloten hypotheken.
De totale groei van hypotheken ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018 is 8,4%. In dit kwartaal was er voor het eerst in vijf jaar sprake van een daling.

Op jaarbasis nam het aantal afgesloten startershypotheken in april, mei en juni af met wel 11%. Ditzelfde gold voor een kwartaal eerder. Ook daalde in het tweede kwartaal het aantal hypotheken voor doorstromers af met 4%.

Opleving in de hypotheekmarkt

De opleving dat heeft plaatsgevonden in de hypotheekmarkt het afgelopen kwartaal is dus het gevolg van de stijging in het aantal oversluiters dat heeft gekozen voor betere hypotheekvoorwaarden.

Ben jij benieuwd of jouw hypotheek ook beter weggezet kan worden? Vraag geheel vrijblijvend wat voor jou de mogelijkheden zijn!