Verstrekkingspercentage verder omlaag, wees het voor!

In 2016 wordt de maximale hypotheekverstrekking weer verlaagd met een procentpunt. Je mag vanaf dat moment maar 102% lenen van de marktwaarde van de woning. Elk jaar daalt het verstrekkingspercentage met 1 procentpunt tot in 2018. Het is dan slechts mogelijk 100% van de marktwaarde van de woning te lenen.

Wat betekent dit voor je eigen inbreng?

Bij de aankoop van je nieuwe woning moet je rekening houden met bijkomende kosten, zoals notariskosten, advies- en bemiddelingskosten, kosten bankgarantie, etc. Deze kosten zal je dan voor een groot deel uit eigen vermogen moeten bekostigen.

[one_third_last][/one_third_last]Omdat er elk jaar 1% minder van de woningwaarde aan hypotheek verstrekt wordt, zal je ook elk jaar 1% meer uit eigen middelen moeten betalen. Hoe langer je dus wacht, hoe meer je zelf zult moet betalen.
Daarnaast zullen de huizenprijzen weer stijgen en hoogstwaarschijnlijk ook de rentestanden.
Overweeg je de komende jaren een huis aan te kopen, dan kan het verstandig zijn dit zo snel mogelijk te doen.

Begin alvast met oriënteren!

Hoeveel kan ik lenen en wat is verstandig? Welke hypotheek past het beste bij mij? Voor meer duidelijkheid en een deskundige en persoonlijke benadering neem je contact op met Hypotheeksteun. Altijd het eerste gesprek kosteloos.


We staan graag voor je klaar!

Zit je met een vraag of ben je benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.
  • Krijg gratis inzicht in de mogelijkheden Wij gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen. Zo krijg je snel een beeld van jouw mogelijkheden . Privacybeleid


[one_half_last]
[share_buttons]
[/one_half_last]