Woningmarkt positief gestemd

De woningmarkt toonde in 2014 een enorm herstel, het beste sinds de kredietcrisis. In december 2014 is het aantal verkochte woningen verdubbeld ten op zichte van november. Het Kadaster registreerde in deze maand maar liefst 25.000 verkochte woningen.

Een woning wordt ingeschreven bij het Kadaster op het moment dat de notaris deze inschrijft bij het Kadaster (eigendomsoverdracht). De koper is bij de eigendomsoverdracht eigenaar van de woning. December is bij uitstek een maand waarin veel huizen worden gekocht.

Welk type huis is het meest in trek?

Als we kijken naar de procentuele stijging in verkopen ten op zichte van november 2014 zien we dat in december het type tussenwoning de grootste stijging heeft doorgemaakt gevolgd door appartementen. Een twee-onder-een-kap heeft procentueel gezien de laagste stijging gevolgd door hoekwoningen. Zie onderstaande afbeelding.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Bron: Kadaster)

Aantal geregistreerde verkochte woningen per provincie.

Ten opzichte van oktober 2013 stijgt het aantal verkochte woningen in alle provincies. Eveneens als voorgaande jaren gaan Noord- en Zuid-Holland ver aan kop. De minst populaire provincie is wederom Zeeland dit jaar. De grootste stijging is te vinden in Flevoland en de laagste Drenthe. Vergeleken met november 2014 laten alle provincies een stijging zien. Zie onderstaande afbeelding.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Bron: Kadaster)

Aantal geregistreerde hypotheken?

Het aantal geregistreerde hypotheken is eveneens als het aantal verkochte woningen aanzienlijk toegenomen. Vergeleken met november 2014 zijn de aanvragen ook meer dan verdubbeld in de maand december.

Een woning op het oog? Wij laten je geheel vrijblijvend weten wat voor jou de mogelijkheden zijn.