Ik ben zelfstandig

ondernemer

Als zelfstandig ondernemer heb je vaak te maken met een variabel inkomen. Hier ligt meteen de onzekerheid voor banken met betrekking tot het verschaffen van een hypotheek. De bank wil graag een inkomenszekerheid, daarom kijkt de bank kritisch naar jouw persoonlijke situatie. Je complete financiële situatie moet worden doorgelicht.

Kan ik als zelfstandige

wel een hypotheek krijgen?

Voor je hypotheekaanvraag moet je de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar tonen. Je maximale hypotheek wordt dan berekend op basis van je gemiddelde inkomen.

Rekenvoorbeeld

Hypotheek voor ZZP’er
berekenen

Zelfstandig ondernemer  
Gemiddelde inkomen laatste drie jaar €25.000,-
Bedrijfsresultaat 2017 €20.000,-
Bedrijfsresultaat 2018 €25.000,-
Bedrijfsresultaat 2019 €30.000,-

De maximale hypotheek zal in dit geval worden berekend aan de hand van het gemiddelde inkomen: €25.000,-

Zelfstandig ondernemer  
Inkomen laatste jaar ligt lager dan het gemiddelde €20.000,-
Bedrijfsresultaat 2017 €30.000,-
Bedrijfsresultaat 2018 €25.000,-
Bedrijfsresultaat 2019 €20.000,-

De maximale hypotheek zal in dit geval berekend worden aan de hand van het laatste jaar, omdat deze lager ligt dan het gemiddelde van de afgelopen drie jaren: €20.000,-

ZZP Hypotheek,

Alles op een rij.

Als zelfstandige komt er meer kijken bij het afsluiten van een hypotheek en worden er bepaalde eisen aan je gesteld. Hypotheeksteun geeft je hier graag meer informatie over. Wij helpen je bij berekeningen en zorgen voor de hypotheek dat het beste bij je past met de laagst mogelijke hypotheekrente.

Ik ben net gestart

als zelfstandige

Kun je nog niet drie boekjaren laten zien? Dan accepteert de bank ook een prognose van het inkomen voor het lopende jaar. Hier wordt rekening gehouden met het verwachte bedrijfsresultaat, je ondernemersplan, arbeidsverleden en belastingaangifte. 

Niet gehele woningwaarde als hypotheek

Mocht je geen cijfers hebben van drie kalenderjaren, dan is het dus nog wel mogelijk een hypotheek te krijgen. Echter, niet altijd voor het gehele bedrag dat de woning waard is. Je kunt dan overwegen met je eigen (spaar)geld de hypotheek aan te vullen. Verder geldt wel dat je minimaal 1 jaar als zelfstandige actief moet zijn geweest om in aanmerking te komen voor een hypotheek.

GRATis Orïentatiegesprek

Jouw hypotheek,
goed geregeld.

Wat jouw uitgangspunt ook is. Je krijgt te maken met veel informatie en (bijna) onbegrensde mogelijkheden in het kiezen van de juiste hypotheek.

Als onafhankelijk hypotheekadviseur zoomen we in op jouw persoonlijke situatie en kijken vanuit daar welke hypotheek van onze meer dan 30 aanbieders het beste bij jou past.

MAAK EEN AFSPRAAK

Hypotheekrentestanden van vandaag

Actuele

hypotheekrente

Bekijk hieronder de actuele hypotheekrentestanden voor de verschillende rentevastperiodes.

Actuele hypotheekrente:

Jouw hypotheek,

goed geregeld.

Hypotheek berekenen
Gratis oriëntatiegesprek

Klanten beoordelen ons met een 9.6.

Wat anderen

over ons zeggen

Duizenden klanten hebben een hypotheek afgesloten via Hypotheeksteun, lees hier hun ervaringen.

Een hele fijne samenwerking gehad met goede kennis. Wij zijn erg fijn geholpen. 

Het is voor mij de tweede keer dat ik van de diensten van Hypotheeksteun gebruik heb gemaakt. De laagdrempeligheid en het feit dat je altijd kan bellen en mailen maakt het een zeer positieve ervaring.

Het eerste contact was puur informatief. Kijken wat er mogelijk was. Al snel was er een klik en werd mijn wens serieus mogelijk. Jeroen is een topper die ook nog eens thuis kwam om eea door te nemen. Geweldige service!