Extra hypotheek voor energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen zijn een flinke investering en niet alleen milieuvriendelijk. Het is daarnaast ook financieel verstandig om op korte termijn en in de toekomst controle te houden op de maandelijkse energielasten. Dat is wel zo prettig met de hoge energietarieven. Met deze extra investeringen kun je het energielabel én de marktwaarde van de woning verhogen.

Financieren van energiebesparende maatregelen

Als je een woning koopt of al jaren een koopwoning bezit en van plan bent de woning te verduurzamen, dan kun je hier in beide gevallen een hogere hypotheek voor afsluiten.

Deze verhoogde hypotheek mag bovenop je maximale hypotheek op basis van je inkomen uitgegeven worden. Heb je minimaal € 33.000 aan bruto inkomen, dan mag je € 9.000 extra hypotheek opnemen buiten de inkomenstoets. Bij nul-op-de-meter kun je hier zelfs € 25.000 bij lenen met een energieprestatiegarantie. Zonder deze garantie kun je maximaal € 15.000 bij lenen.

Extra hypotheek

Maandlasten extra hypotheek

Door je gewenste hypotheekbedrag in te vullen krijg je direct een beeld van de bijbehorende maandlasten met de huidige rentetarieven.


Energiebesparende maatregelen worden in het bouwdepot verstrekt

Het energiebespaarbudget is alleen geschikt voor energiebesparende maatregelen, hiervoor wordt er een bouwdepot aangelegd. Verder kan de bank de ingediende bonnen controleren. Weet je nog niet precies wat voor een energiebesparende maatregelen je wil gaan nemen en hoeveel ze gaan kosten? Dan kun je toch al een depot aanmaken. Hierdoor heb je de financiën beschikbaar en een depot heeft over het algemeen een geldigheid (afhankelijk van de geldverstrekker) van 1 tot 3 jaar.

 

Welke energiebesparende voorzieningen mag ik uitvoeren?

– zonnepanelen
– isolatie van gevel, dak of vloer
– HR++ glas
– energiezuinige kozijnen en deuren
– (hybride) warmtepompen

energie besparen in huis

Extra hypotheek voor energiebesparende maatregelen

Wat is in mijn situatie mogelijk?

BEKIJK MIJN MOGELIJKHEDEN

Verbouwplannen combineren

Indien de ruimte tussen de marktwaarde van de woning in combinatie met het inkomen het toelaat, kun je ook een groter bouwdepot aanleggen. Hierdoor kun je naast de energiebesparende maatregelen ook overige verbouwplannen uitvoeren. Het overige verbouwdepot moet wel aan de inkomenseisen voldoen. Omdat je een hypotheekdossier gaat aanmaken is het wel zo handig om alle plannen in een keer uit te voeren.

Hoeveel extra hypotheek kan ik krijgen?

Ben je benieuwd hoeveel jij aan extra hypotheek kan krijgen en met welke maandlast je rekening moet houden? Neem dan contact op met ons. We bespreken dan je wensen en gedachten en controleren deze op mogelijkheden.

Stel je vraag.

Heb je vragen over een hypotheek voor energiebesparende maatregelen of vragen over je eigen situatie? Stel je vraag kosteloos en vrijblijvend via Mail, Whatsapp of chat.

Stel je vraag.