Maandlasten hypotheek berekenen

Maandlasten_hypotheek_berekenen
Van plan een huis te kopen of een nieuwe hypotheek af te sluiten? Dan wil je waarschijnlijk ook de maandlasten van je hypotheek berekenen. Dit kan door middel van onze handige tool.

Maandlasten hypotheek berekenen: Annuïteit

Bruto en netto maandlasten berekenen

Door je gewenste hypotheekbedrag, jaarrente, looptijd, en hypotheekrenteaftrek in te vullen krijg je direct een beeld van de bijbehorende bruto en netto maandlasten, gebaseerd op een annuïteitenhypotheek.

Wil je graag een hypotheek afsluiten? Bekijk dan nu vrijblijvend wat er voor jou mogelijk is.

Hypotheek Afsluiten

Actuele hypotheekrente

  • Actuele hypotheekrente:feedback

Netto maandlasten hypotheek berekenen

Om de netto maandlasten te berekenen is het van belang om te weten hoeveel je terug ontvangt van de belastingdienst. Dit is afhankelijk van meerdere factoren o.a. inkomsten en de aflossingsvorm van de hypotheek.
Tevens heeft de politiek ingegrepen op de hypotheekrenteaftrek, hierbij komt dan de vraag: hoeveel jaren houd je de hypotheekrenteaftrek? Heb je de afgelopen jaren al hypotheekrenteaftrek gehad? Dit is van belang om te bepalen hoeveel jaar je een teruggave kunt verwachten. Al deze factoren zijn van invloed bij het berekenen van de maandlasten voor nu en in de toekomst.

Maandlasten hypotheek berekenen: aflosvorm en hypotheekrenteaftrek

Bij het berekenen van je netto maandlast bij een aankoop van een woning is het van belang of je in het verleden al hebt genoten van hypotheekrenteaftrek en welke aflossingsvorm je kiest. Bij het oversluiten van je hypotheek is het ook van belang hoe je de nieuwe hypotheek indeelt qua aflossingsvorm en tevens is de vraag van belang: hoelang heb je nog recht op hypotheekrenteaftrek. Al deze factoren zijn van invloed voor het berekenen van de bruto en netto maandlast.