Volgende woning kopen in 2018

Nieuw Huis Kopen

Ik wil een nieuw huis kopen

Wat zijn je mogelijkheden als je een volgende woning wilt kopen?

Heb je besloten om te gaan verhuizen? Dan is het noodzakelijk duidelijk inzicht te krijgen in je persoonlijke financiële situatie.

Wat is er allemaal mogelijk en waar moet je rekening mee houden? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een nieuw huis wilt kopen, maar het oude nog niet verkocht hebt.

Nieuw huis kopen, oude nog niet verkocht

Verschillende factoren bepalen wat voor jou verstandig is. We geven voor beide situaties enkele redenen.

Eerst nieuw huis kopen

  • Ik wil het huis kopen, voordat een ander het doet;
  • Ik kan met mijn financiële situatie eventueel mijn huis, indien nodig, voor een lagere prijs verkopen;
  • Ik verwacht dat mijn huis snel wordt verkocht.

Eerst oude huis verkopen

  • Ik heb voor de aankoop van de nieuwe woning de overwaarde nodig van mijn woning;
  • Ik wil precies weten wat ik kan besteden aan een nieuw huis;
  • Ik wil geen dubbele woonlasten;
  • Ik verwacht dat mijn huis lang te koop zal staan;
  • Een duidelijk beeld van jouw situatie.Actuele hypotheekrente

  • Actuele hypotheekrente:

Nieuwe hypotheek afsluiten voor volgende woning

Anders dan een starter heeft een verhuizer doorgaans minder moeilijkheden om een hypotheek te krijgen. Je hebt immers al een hypotheek en als het eerste huis verkocht is, kan er ook nog sprake zijn van overwaarde. Is het inkomen in de loop van de tijd ook nog gestegen dan kan er meer geleend worden.

Het grootste probleem kan ontstaan wanneer je een nieuwe woning wenst aan te kopen, terwijl je de oude nog niet hebt verkocht. Dan is het overbruggingskrediet wellicht een uitkomst. Vraag Hypotheeksteun wat er in jouw situatie mogelijk is. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Benieuwd wat er in jouw situatie mogelijk is? Vraag het gerust.

Bereken Maximale Hypotheek 2018

Het oude huis verkopen

Overwaarde

Als je huis op dit moment meer waard is dan toen je het gekocht hebt, dan is er sprake van overwaarde. Je krijgt te maken met de bijleenregeling als je een nieuwe woning wilt kopen en er is sprake van overwaarde.

Bijleenregeling

Deze regeling gaat ervan uit dat je de hypotheek op je nieuwe huis gaat verlagen door middel van de winst op je oude huis. Als je de hypotheek niet wilt verlagen door middel van de bijleenregeling, dan is de rente voor het deel dat je extra financiert met een hypotheek niet aftrekbaar.

Je hebt de overwaarde van je woning niet altijd gelijk nodig als je je huis verkoopt, omdat je bijvoorbeeld wilt gaan huren. De overwaarde telt dan toch drie jaar mee voor de bijleenregeling, zelfs als je deze voor iets anders wilt gebruiken, bijvoorbeeld sparen of beleggen.

Onderwaarde

Bij verkoop van je huidige woning hoeft de restschuld geen belemmering te zijn. Er zijn een aantal mogelijkheden denkbaar. Veel banken bieden de mogelijkheid om de restschuld mee te financieren in de nieuwe af te sluiten hypotheek, mits je voldoet aan hun acceptatiecriteria (laat je vooraf goed adviseren).

Kredietinstanties bieden tegenwoordig ook goede financiële alternatieven om de restschuld te financieren in de vorm van een persoonlijke lening

Hypotheeksteun header homepage