Oversluiten hypotheek berekenen

Oversluiten hypotheek berekenen

Oversluiten hypotheek berekenen

Wil je het oversluiten van je hypotheek berekenen? Net als een woning heeft jouw hypotheek ook periodiek onderhoud nodig. Voldoet de hypotheek nog aan jouw wensen en is de te betalen rente nog marktconform?

Berekenen oversluiten hypotheek: lagere maandlasten

Op het moment dat je jouw hypotheek oversluit en daarbij een lagere rente afsluit kun je maandelijks besparen in de kosten dankzij het verschil in rentekosten. Jouw voordeel kun je geheel vrijblijvend laten berekenen door Hypotheeksteun.feedback

Oversluiten hypotheek berekenen: de kosten

Bij het oversluiten van jouw hypotheek komt het erop neer, dat je een geheel nieuwe hypotheek afsluit waarmee je de oude aflost. Dat heeft meestal kosten tot gevolg, zoals taxatie-, notaris- en afsluitkosten. Dit is zeker het geval als je naar een nieuwe hypotheekverstrekker gaat.

De boeterente berekenen bij het oversluiten van je hypotheek

De grootste kostenpost is de boete die je moet betalen voor het vervroegd aflossen van je hypotheek. Bij het oversluiten van je hypotheek tijdens de rentevast periode, brengt de hypotheekverstrekker een boete in rekening ter grootte van de gemiste rente-inkomsten en dat kan behoorlijk oplopen! Stap je precies aan het einde van de rentevast periode over, dan betaal je deze boete niet.

Enkele factoren die de hoogte van de boeterente bepalen zijn:

  • Het hypotheekbedrag
  • De boetevrije aflossing
  • De resterende rentevastperiode
  • Het verschil tussen het rentepercentage dat je betaalt en het rentepercentage dat de hypotheekinstelling momenteel kan aanbieden.

Actuele hypotheekrente

  • Actuele hypotheekrente:

Vrijblijvend het hypotheek oversluiten laten berekenen?

Het oversluiten van jouw hypotheek kan interessant zijn op het moment dat de hypotheekrente laag is en je voor jouw huidige hypotheek aanzienlijk meer rente betaalt. Laat vrijblijvend je het oversluiten berekenen door Hypotheeksteun.

Extra interessant als:
De hypotheek over de helft van zijn looptijd is
Het huis meer waard is geworden dan de hoogte van jouw hypotheek
De rentevasteperiode bijna ten einde komt
Je gunstige voorwaarden hebt voor het boetevrij aflossen van jouw hypotheek

Hypotheeksteun header homepage