Iedere eigen woning bezitter krijgt er mee te maken, hoe en wanneer ga je de woning maximaal isoleren en energie opwekken op een duurzame manier. Wil je afhankelijk blijven en geleefd worden door de prijzen van de energieleveranciers en de politieke onrust die mede deze prijzen beïnvloeden? Of neem je het heft in eigen handen?

 

Door een extra hypotheek op te nemen kun je geld vrijmaken om je woning beter te isoleren en energie op te wekken op een duurzame manier. Om volledig energie neutraal te worden kunnen de te investeren bedragen behoorlijk oplopen. Toch kan het een slimme keuze zijn om definitief afstand te nemen van de energieleveranciers.

 

Vergelijk het totaal te investeren bedrag met de daarbij behorende maandlast vanuit een extra hypotheek, tegenover de huidige energielasten.

 

Om je woning te verduurzamen zijn er verschillende onderdelen in de woning die je kunt verbeteren. Voorbeelden zijn;

Energiebesparen

Bekeken de extra hypotheek

Het berekenen van een extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen is relatief eenvoudig te doen. Voor iedere € 10.000,- aan extra hypotheek betaal je ongeveer € 48,90 bruto per maand (hypotheekrente van 4,2% en aflossing van 30 jaar). Dit zal netto ongeveer € 36 per maand zijn. De te betalen hypotheekrente is immers fiscaal aftrekbaar.

Bij een opname van € 30.000,- zal de netto extra hypotheeklast ongeveer € 108,- per maand bedragen. Op deze manier krijg je een beter inzicht in de maandlast mogelijkheden voor de energielasten. Vergelijk deze extra hypotheeklast per maand met je huidige energielasten per maand. Het voordeel van de hypotheeklast is de zekerheid in een vaste stabiele maandlast.

Stel je vraag

Heb je nog vragen over het besparen op je energiekosten of vragen over je eigen situatie? Stel je vraag kosteloos en vrijblijvend via Mail, Whatsapp of chat.