Hoe staat jouw hypotheek ervoor?

Ben je 55 jaar of ouder? Heb je al jaren een hypotheek en vraag je jezelf wel eens af hoe je eigen hypotheek ervoor staat? Wellicht zijn 1 van de volgende punten op jou van toepassing:

  • Ik heb een aflossingsvrije hypotheek.
  • Mijn hypotheek is gesloten voor 01 januari 2013.
  • Ik wil weten hoe mijn hypotheek ervoor staat bij onverhoopt overlijden.
  • Ik geniet nog niet van een lage hypotheekrente.

HYPOTHEEKRENTE OPActuele hypotheekrente:

Bereken hier alvast het eventuele rentevoordeel en kom in contact:


Neem gerust contact op voor een gratis oriënterend gesprek. We geven je graag:

  • Geheel vrijblijvend advies
  • Een duidelijk beeld van jouw situatie
  • Alle rust en zekerheid

Aflosvrije hypotheek

Veel mensen hebben een aflosvrije hypotheek afgesloten in het verleden, tijdens de looptijd ben je niet verplicht om af te lossen en profiteer je van maximaal fiscaal voordeel. Laat je niet afschrikken door signalen dat een aflosvrije hypotheek niet meer wenselijk of mogelijk is. Wel kun je je afvragen of je op het einde van de looptijd aan het contract kan voldoen. Immers einde looptijd = hypotheek aflossen. De looptijd van je hypotheek verlengen kan een financiële verantwoorde keuze zijn.

Hypotheek afgesloten voor 01 januari 2013

Indien je voor 1 januari 2013 een hypotheek hebt afgesloten die aflossingsvrij is , dan blijft de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. Wil je extra geld opnemen voor verbouwen d.m.v. een tweede hypotheek, dan zal dit leningdeel annuïtair of lineair afgelost moeten worden indien je gebruik wil blijven maken van hypotheekrente aftrek.

Historish lage hypotheekrente

De hypotheekrente is de afgelopen jaren extreem gedaald door het economische klimaat. Sluit je huidige hypotheek en de te betalen hypotheekrente voldoende aan bij de huidige tarieven of betaal je teveel hypotheekrente?

Hypotheekvorm Hoofdsom Hypotheekrente Maandbedrag
Rentevoordeel     €350,-
Oude hypotheek aflosvrij €150.000,- 4,6%* €575,-
Nieuw hypotheek aflosvrij €150.000,- 1,5%* €225,-

*Gehanteerde hypotheekrente is willekeur en kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bovenstaand voorbeeld betreft een zuivere oversluiting en zal ervoor zorgen dat de fiscale teruggave daalt door de lage te betalen hypotheekrente.

Hoe staat je hypotheek ervoor bij onverhoopt overlijden?

Een lagere maandlast zorgt voor extra financiële ruimte in de maand en hiermee kun je extra kwaliteit in je huidige leven aanleggen, zoals extra uitjes. Uiteraard kan je het maandelijkse voordeel ook op de spaarrekening zetten, voor eventuele toekomstige aflossingen.

Lagere verplichting per maand voor partner

In bovenstaand voorbeeld zie je dat de maandlast fors daalt, dit zal tevens zorgen voor een vereenvoudiging van de betalingsverplichting indien één van de partners onverhoopt komt te overlijden. De overgebleven partner heeft een lagere verplichting per maand. Op deze manier kun je elkaar financieel beter nalaten bij eventueel onverhoopt overlijden van een partner.

Bekijk vrijblijvend je mogelijkheden

Ben je geïnteresseerd in wat de mogelijkheden zijn in jou situatie en hoeveel je eventueel kan besparen? Neem dan contact op met ons. Wij zijn al ruim 20 jaar specialist op het gebied van hypotheken en kunnen als onafhankelijke adviseur beoordelen welke hypotheek het beste bij je past met de laagste hypotheekrente. De kennismaking is kosteloos en geheel vrijblijvend. Samen zoeken wij met jou naar de mogelijkheden en vooral de voordelen. Bekijk vrijblijvend je mogelijkheden:

  • Wij gebruiken je gegevens enkel om je mogelijkheden te communiceren.
  • Krijg gratis inzicht in de mogelijkheden Wij gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen. Zo krijg je snel een beeld van jouw mogelijkheden . Privacybeleid