[share_buttons]

De boeterente is een behoorlijk bedrag!

Op dit moment is het zeker interessant om jouw hypotheek over te sluiten. Hiermee profiteer je van de historisch lage hypotheekrente. Dankzij de huidige rente creëer je lage hypotheeklasten en tevens biedt dit de mogelijkheid om de hypotheekrente voor een langere periode vast te zetten; meer zekerheid dus! Ondanks het eerder genoemde voordeel stuit je toch vaak op een hoge boeterente. Is het dan geen sigaar uit eigen doos? Weegt het maandelijkse voordeel voldoende op tegen de boeterente?


[one_half_last]
Actuele hypotheekrente:

[/one_half_last]

Waarom een hoge boeterente?

Bij het afsluiten van een hypotheek zet je vaak de hypotheekrente vast voor een bepaald aantal jaren. Bij het oversluiten verbreek je deze eerdere gemaakte afspraak, waardoor de bank rente-inkomsten misloopt, dit verlies wordt gecompenseerd door middel van de boeterente. Over het algemeen mag je tussen de 10 en 20 procent van de hoofdsom boetevrij aflossen (dit verschilt per bank).

Toch wil ik mijn hypotheek oversluiten

“Ondanks de boeterente wil ik toch mijn hypotheek oversluiten. Ik kies voor zekerheid en lagere maandlasten op lange termijn.” Naast deze kosten is het ook verstandig om te kijken naar de huidige rentevast periode. Hoe hoog is de rente als deze periode is afgelopen? Gaat de rente weer stijgen? Wil ik dit risico nemen? Of kies ik nu voor een zeer lage rente met lange rentevast periode en pak ik deze zekerheid.

Laat de voor- en nadelen berekenen

Om alle kosten en de voordelen per maand inzichtelijk te krijgen is het raadzaam om (telefonisch) in gesprek te gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Een korte berekening geeft je al heel snel een beeld van de voor- en nadelen. Tevens zie je de voordelen per maand en bespreek je de rentevastperiode van bijvoorbeeld 10, 15 of 20 jaar (meer zekerheid op langere termijn).


We staan graag voor je klaar!

Zit je met een vraag of ben je benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Krijg gratis inzicht in de mogelijkheden Wij gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen. Zo krijg je snel een beeld van jouw mogelijkheden . Privacybeleid
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


[one_half_last]
[callout]

Laat enkele gegevens achter, om geheel vrijblijvend te kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn.

[/callout]
[share_buttons]
[/one_half_last]