Het energielabel van je woning kan een grote invloed hebben op de woningwaarde. Een gunstig energielabel, zoals A of B, kan de waarde van een woning verhogen. Een ongunstig label, zoals D of lager, kan juist leiden tot een daling van de woningwaarde. 

Dit komt doordat woningen met een beter energielabel over het algemeen energiezuiniger zijn en daardoor lagere energiekosten hebben. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Het hebben van lagere energiekosten betekent immers dat de eigenaar maandelijks minder geld kwijt is aan gas, water en elektriciteit. Dit is dan ook een van de redenen dat er meer interesse is voor energiezuinige woningen.

Energiezuinige woningen gezonder

Naast de financiële voordelen zijn energiezuinige woningen vaak comfortabeler om in te wonen en zijn ze beter voor de gezondheid. Ze hebben vaak een betere ventilatie en luchtkwaliteit. Dit draagt bij aan een betere leefomgeving en gezondheid voor de bewoners.

Stijging van de woningwaarde

Wanneer je het energielabel van je woning verhoogt is de kans groot dat de waarde van je woning stijgt. In de tabel hieronder lees je gemakkelijk af hoeveel de waarde van je woning kan stijgen.

Horizontaal – Het nieuwe energielabel van de woning.
Verticaal – Het oude energielabel van de woning.

Energielabel woning

Kortom, het hebben van een gunstig energielabel kan de waarde van een woning verhogen, niet alleen op korte, maar ook op lange termijn. 

Wil je de waarde van je woning verhogen en verbouwen voor een beter energielabel?

Als je een woning koopt of al jaren een koopwoning bezit en van plan bent de woning te verduurzamen, dan kun je hier in beide gevallen een hogere hypotheek voor afsluiten.

Ben je benieuwd hoeveel jij aan extra hypotheek kan krijgen en met welke maandlast je rekening moet houden? Neem dan contact op met ons. We bespreken dan je wensen en gedachten en controleren deze op mogelijkheden.

Stel je vraag.

Heb je nog vragen over een extra hypotheek om het energielabel te verhogen of vragen over je eigen situatie? Stel je vraag kosteloos en vrijblijvend via Mail, Whatsapp of chat.