Verbouwing meefinancieren
in hypotheek

Wil je meer ruimte in huis of wil je energiebesparende maatregelen? Een verbouwing kost geld en je wilt graag weten of je dit kunt meefinancieren in je hypotheek.

Meefinancieren van
je verbouwing

Houd met het financieren van je verbouwing bij aankoop van een nieuwe woning rekening met:

  1. Volledig verbouwing meefinancieren in hypotheek
  2. Gedeeltelijk verbouwing meefinancieren in hypotheek
  3. Maximale hypotheekverstrekking

Volledig verbouwing meefinanciering in hypotheek

Je wilt dus graag je verbouwing meefinancieren in je hypotheek. Een verbouwing kun je vaak voor 100% meefinancieren op het moment dat het om ‘waardevaste’ verbouwingen gaat. Denk hierbij aan:

  • Een uitbouw;
  • Een dakkapel;
  • Een extra verdieping.

Hoeveel je voor deze verbouwingen precies gefinancierd krijgt, bepaalt de bank. Aan de hand van een taxatie kan de waarde van de woning na verbouwing worden vastgesteld en als uitgangspunt worden genomen.

Mocht je een nieuwbouwwoning op het oog hebben, dan kan het zijn dat deze casco wordt opgeleverd. Je zult in dat geval de keuken, badkamer of uitbouw vaak voor 100% mee kunnen financieren.

Verbouwplannen?

Het meefinancieren van een verbouwing in een hypotheek brengt voordelen met zich mee. Zo is de rente over het deel van de hypotheek dat nodig is voor de verbouwing ook aftrekbaar, mits er sprake is van een annuïteiten- of lineaire hypotheek.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Gedeeltelijk verbouwing meefinancieren in hypotheek

Er kan natuurlijk ook sprake zijn van niet waardevaste verbouwingen. Je bent bijvoorbeeld tevreden met de ruimte dat jouw droomhuis biedt, maar je wilt graag de keuken of badkamer moderniseren, de vloer vernieuwen of de muren schilderen.

Deze aanpassingen aan de woning kunnen meestal niet volledig worden meegefinancierd in de hypotheek, maar bijvoorbeeld voor 60%, omdat de waarde van de woning niet in gelijke verhouding stijgt met de te maken kosten. Het verschil zal je moeten aanvullen met eigen middelen of door het afsluiten van een krediet.

De bank maakt gebruik van een bouwdepot. Het geld uit het bouwdepot wordt beschikbaar door facturen van de verbouwingskosten op te sturen naar de betreffende geldverstrekker.

Maximale hypotheekverstrekking

Wil je bij de koop van je nieuwe woning gebruik maken van Nationale Hypotheek Garantie? Dan mag de hypotheek in 2022 maximaal €355.000 zijn, inclusief kosten koper. Of €376.300 bij energiebesparende maatregelen.

Daarnaast is de maximale hypotheekverstrekking 100% van de marktwaarde van de woning. Door middel van een taxatierapport wordt de waardeverbetering beoordeeld. Vallen de totale kosten, inclusief verbouwkosten, hoger uit dan deze maximale verstrekking? Dan zal je hier ook het verschil zelf moet aanvullen. 

GRATis Orïentatiegesprek

Jouw hypotheek,
goed geregeld.

Wat jouw uitgangspunt ook is. Je krijgt te maken met veel informatie en (bijna) onbegrensde mogelijkheden in het kiezen van de juiste hypotheek.

Als onafhankelijk hypotheekadviseur zoomen we in op jouw persoonlijke situatie en kijken vanuit daar welke hypotheek van onze meer dan 30 aanbieders het beste bij jou past.

MAAK EEN AFSPRAAK

Jouw hypotheek, goed geregeld.

Waarom

Hypotheeksteun?

Ruim 20 jaar ervaring

Altijd dezelfde contactpersoon

Meer dan 30 hypotheekaanbieders

Gratis oriëntatiegesprek

Volledig onafhankelijk advies

Klanten beoordelen ons met een 9.6.

Wat anderen

over ons zeggen

Duizenden klanten hebben een hypotheek afgesloten via Hypotheeksteun, lees hier hun ervaringen.

Een hele fijne samenwerking gehad met goede kennis. Wij zijn erg fijn geholpen. 

Het is voor mij de tweede keer dat ik van de diensten van Hypotheeksteun gebruik heb gemaakt. De laagdrempeligheid en het feit dat je altijd kan bellen en mailen maakt het een zeer positieve ervaring.

Het eerste contact was puur informatief. Kijken wat er mogelijk was. Al snel was er een klik en werd mijn wens serieus mogelijk. Jeroen is een topper die ook nog eens thuis kwam om eea door te nemen. Geweldige service!