[share_buttons]

Hypotheekadvies

In het verleden was het nooit écht duidelijk wat hypotheekadvies kostte, doordat de advieskosten doorgerekend werden in de hypotheek als provisie. Momenteel is het een stuk helderder. Dit is mogelijk gemaakt door het verbod op provisies voor hypotheekadvies. Je betaalt nu voor hypotheekadvies apart aan de adviseur. Het verschilt natuurlijk per adviseur hoeveel je betaalt.

Elke hypotheekadviseur moet een dienstverleningsdocument hebben om je inzicht te geven in de kosten van advies. Het document benoemt de gemiddelde kosten en de werkzaamheden die door de adviseur worden verricht.

Opties hypotheek afsluiten

Indien je een hypotheek af wilt sluiten heb je hiervoor twee mogelijkheden. Je kunt een adviseur van je bank benaderen of contact opnemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Omdat men al bekend is met hun bank kiezen ze vaak voor deze optie.

Vergelijking

Als je de dienstverleningsdocumenten van de adviseurs bij de grote banken vergelijkt met die van de onafhankelijke adviseurs, zie je gelijk dat de prijzen bij de bank een stuk lager liggen.

Bij de bank ben je zo’n € 1.000 minder kwijt aan hypotheekadvies. Echter, de prijs voor hypotheekadvies bij banken is niet voor niets lager. Er wordt namelijk een ander soort advies gegeven.
De hypotheekadviseur van de bank zal, in plaats van verschillende aanbieders te vergelijken, alleen de eigen hypotheken vergelijken en van daaruit een advies geven. Een bank zal altijd een hypotheek uit eigen portfolio adviseren. Een onafhankelijke hypotheekadviseur als Hypotheeksteun zal altijd verschillende aanbieders vergelijken, jouw persoonlijke situatie bekijken en de hypotheek adviseren dat het beste bij je past.

Verschil op basis van annuïteiten 20 jaar vast

[table “” not found /]

Bij de banken zijn de hypotheekrentes vaak fors hoger dan bij kleinere hypotheekverstrekkers. Ondanks dat het verschil niet groot lijkt, kan het voor een groot verschil zorgen in wat je hypotheek je uiteindelijk zal gaan kosten. Het verschil kan met een langere rentevast-periode wel oplopen tot tienduizenden euro’s.

[callout]
Voor een onafhankelijke hypotheekadviseur betaal je meer voor het advies, maar op lange termijn bespaar je fors door te kiezen voor bijvoorbeeld Hypotheeksteun als adviseur. Hypotheeksteun behandelt je situatie persoonlijk en deskundig en zal jou de beste hypotheek adviseren.
[/callout]


[share_buttons]

[one_half_last]

We staan graag voor je klaar!

Zit je met een vraag of ben je benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Krijg gratis inzicht in de mogelijkheden Wij gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen. Zo krijg je snel een beeld van jouw mogelijkheden . Privacybeleid
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

[/one_half_last]
[one_half_last]
[/one_half_last]