Overwaarde huis opnemen

Kan ik overwaarde opnemen van mijn woning? Bijvoorbeeld voor een verbouwing aan de woning, geld in handen en/of een schenking voor de kinderen.

Overwaarde van je huis opnemen voor verbouw

Aangezien de woningwaarde fors gestegen is de afgelopen jaren, is het relatief eenvoudiger geworden om geld vrij te maken voor verbouw aan de woning.

Als je de optie gaat bekijken om de huidige hypotheek over te sluiten, om zo over de gehele hoofdsom een lagere hypotheekrente te krijgen en geld vrij te maken voor verbouwing, is de kans groot dat de bruto maandlast niet hoger zal worden dan de huidige bruto maandlast. Wellicht ga je hiermee ook nog meer aflossen in de toekomst.

Nationale Hypotheek Garantie
Afhankelijk van de voorwaarden en de manier van financieren komt het verbouwsaldo meestal in een bouwdepot. Financier je de nieuw te verstrekken hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie en is de marktwaarde van de woning voor verbouw hoog genoeg? Dan is het (in bepaalde situaties) mogelijk om het verbouwbedrag ineens op je bankrekening te ontvangen.

Wil je dus een bedrag in handen, een extra spaarsaldo, een schenking doen of verbouwen zonder bouwdepot? Dan zal de hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie afgesloten moeten worden. Uiteraard zal iedere situatie onder andere op basis van je inkomen, marktwaarde woning en overige financiële verplichtingen getoetst worden.

Voordelen overwaarde huis opnemen voor verbouwing:

  • Extra geld in handen
  • Geld vrij voor een schenking
  • Lagere hypotheeklasten
  • Woongenot verbeterd door verbouw
  • Na verbouw een hogere marktwaarde van de woning
  • In bepaalde situaties meer en gegarandeerd aflossen per maand.

 • Overwaarde huis opnemen via een tweede hypotheek

  Indien je de huidige hypotheek wilt voortzetten, wellicht omdat het oversluiten van de hypotheek financieel niet interessant is, kun je overwegen om een tweede hypotheek af te sluiten bij de huidige hypotheekverstrekker. In deze situatie zal de tweede hypotheek onder de huidige hypotheekrentetarieven worden afgesloten.

  Ook bij een tweede hypotheek is het afhankelijk van de marktwaarde van de woning in combinatie met de af te sluiten hypotheek (wel of geen Nationale Hypotheek Garantie) of het te financieren bedrag wel of niet in een bouwdepot komt te staan.

  HYPOTHEEKRENTE OP

   Actuele hypotheekrente:

  Dit vind ik interessant!


  Voordeel overwaarde opnemen tweede hypotheek

  • Geen boeterente op de bestaande eerste hypotheek, dus lagere kosten.

 • Overwaarde huis opnemen voor AOW-ers

  Heb je (en je partner)de AOW-leeftijd bereikt? En is de marktwaarde flink hoger dan de hypotheek?
  Met de Overwaarde Hypotheek gebruik je het geld van de overwaarde op je huis. Van stenen naar geld dus! Best handig als je je (klein)kinderen wilt helpen, je huis wil verbouwen zodat je er langer zelfstandig kunt blijven wonen of je pensioen wilt aanvullen.

  Voor gepensioneerde mensen zijn er meerdere financieringsmogelijkheden om een deel van de overwaarde op te nemen of om alleen de huidige hypotheeklast te verlagen.

  Kom in contact om te informeren welke hypotheekverstrekking mogelijk is en in jouw situatie het meest aansluit bij je wensen en doelstellingen om zo een financieel verantwoorde keuze te maken.

  Voordeel overwaarde huis opnemen AOW-ers

  • Je hoeft je huis niet te verkopen om je overwaarde te benutten
  • Je bepaalt zelf waaraan u het geld uitgeeft
  • Het huis blijft uw eigendom

 • Stappenplan overwaarde huis opnemen

  1. Waar wil ik geld voor vrijmaken en hoeveel.
  2. Wil ik het geld wel of niet in een bouwdepot hebben en krijg ik bij deze wens een passende hypotheek.
  3. Sluit ik de hele hypotheek over of laat ik mijn eerste hypotheek lopen en sluit ik alleen een tweede hypotheek af. Wat is de voordeligste en meest financieel verantwoorde keuze?

  Om in het bovenstaande stappenplan de juiste en meest financieel verantwoorde keuze te maken is het verstandig om in contact te komen en je persoonlijke situatie met je wensen en doelstellingen geheel vrijblijvend en kosteloos te bespreken. Zo brengen we de juiste financiële stappen in kaart.

  Laat je geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

  Bekijk vrijblijvend je mogelijkheden:

  • Krijg gratis inzicht in de mogelijkheden Wij gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen. Zo krijg je snel een beeld van jouw mogelijkheden . Privacybeleid