Het einde van jouw rentevaste periode komt dichterbij. Dit is een perfect moment om je hypotheek goed te bekijken. Je kunt een nieuwe rentevaste periode kiezen én een nieuw tarief afsluiten. In veel gevallen kun je zelfs je hele hypotheek aanpassen, zonder dat je hiervoor een boete hoeft te betalen. Zo zorg je dat je hypotheek weer aansluit op jouw persoonlijke situatie.

Zo’n 3 maanden voor het einde van je rentevast periode zal je een nieuw voorstel van je geldverstrekker ontvangen. Meestal kun je kiezen tussen verschillende rentevast perioden. Door het aflopen van de rentevast periode ben je tevens vrij om zonder boeterente over te stappen naar een andere geldverstrekker. Het einde van de rentevast periode is dus een goed moment om te vergelijken!

Einde rentevast periode

Loopt jouw rentevast periode binnenkort af?

Verlengen bij de huidige gelverstrekker of oversluiten naar de laagste hypotheekrente. Wat is voor mij de voordeligste keuze? 

BEKIJK MIJN MOGELIJKHEDEN

Einde rentevast periode, maar verleng niet klakkeloos!

Doordat je vrij bent om over te stappen naar een andere geldverstrekker loont het om het voorstel van je huidige geldverstrekker te vergelijken met andere geldverstrekkers. Meestal heeft een andere geldverstrekker een lagere hypotheekrente, hierdoor is vergelijken zeer zinvol. Dit kan je enkele honderden euro’s per jaar schelen. 

Om een beeld te geven zie je hieronder een basis vergelijking:

Einde rentevast periode

Heeft oversluiten zin?

Als je netto hypotheeklast kan dalen heeft het zin om de hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten krijg je wel te maken met bijkomende financieringskosten, zoals: advies, bemiddeling, notaris en eventueel NHG kosten of taxatiekosten. Wanneer je deze kosten mee gaat financieren dan moet je deze kosten relatief snel terugverdienen. Daarnaast zijn de bijkomende financieringskosten voor een deel fiscaal aftrekbaar.
Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn bij het aflopen van de rentevast periode? Wil je het rentevoorstel van je huidige geldverstrekker vergelijken? Neem dan contact op met ons. We bespreken dan je wensen en gedachten en controleren deze op mogelijkheden.

Stel je vraag.

Heb je nog vragen over de rentevast periode of vragen over je eigen situatie?
Stel je vraag kosteloos en vrijblijvend via Mail, Whatsapp of chat.

Stel je vraag.