Lage hypotheekrente en de huizenmarkt

De lage hypotheekrentes zijn zeer gunstig voor diegenen die een huis willen gaan kopen. Voor het eerst vragen enkele aanbieders minder dan 2% rente voor een rentevast-periode van 10 jaar.

De helft minder lasten

Dit soort rentetarieven zijn uitzonderlijk. Nog niet zo lang geleden betaalden consumenten voor deze periode rond de 5 à 6 procent rente. Het verschil is duidelijk zichtbaar in de rentelasten per maand. Bij een hypotheek van 200000 euro zijn de bruto rentelasten bij een tarief van 2,00% slechts 333 euro terwijl je met een rente van 5,00% bijna 833 euro bruto aan rente betaald.
De lage hypotheekrentes zijn te verklaren door de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Banken zelf kunnen steeds goedkoper lenen, waardoor de rentes voor hypotheken omlaag kunnen.

Bekijk: Wat kan ik lenen en wat zijn mijn maandlasten?

Huizenmarkt

De huidige woningverkopen en de stijging van de huizenprijzen zijn mede een gevolg van de huidige rentestanden. Het is momenteel door de lage lasten en de verwachte stijging van de huizenprijzen erg aantrekkelijk een huis aan te kopen. Door de aantrekkelijkheid zijn kopers geneigd om tegen elkaar op te bieden, waardoor de huizenprijzen weer stijgen.
[space]
Heb je zelf ook interesse in het kopen van een huis en daarbij goede begeleiding nodig? Neem gerust contact op en ontdek vrijblijvend wat wij voor je kunnen betekenen.
[divider]


We staan graag voor je klaar!

Zit je met een vraag of ben je benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Krijg gratis inzicht in de mogelijkheden Wij gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen. Zo krijg je snel een beeld van jouw mogelijkheden . Privacybeleid
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


[one_half_last]
[space]
Actuele hypotheekrente:

[share_buttons]
[/one_half_last]