Sinds 2013 betalen we voor een hypotheekadvies. Voor die tijd was hypotheekadvies natuurlijk niet gratis, maar de kosten hiervan zaten toen versleuteld in de afsluitprovisie binnen je hypotheek. Daardoor was het toen onduidelijk, hoe en hoeveel je voor het advies betaalde. Nu je rechtstreeks met je adviseur afrekent is deze onduidelijkheid opgelost. Dit zorgt voor meer transparantie, maar toch zijn er ook prijs verschillen. Bij wie kan je het beste terecht voor een goed hypotheekadvies?

Waarom een onafhankelijk hypotheekadvies?

De hypotheekadviseur geeft je een persoonlijk hypotheekadvies en verplaatst zich met zijn kennis en ervaring in jouw eigen situatie. Deze persoonlijke benadering zorgt voor de juiste blik naar de verschillende hypotheek mogelijkheden bij meerdere hypotheekverstrekkers. Hierdoor krijg je een helder beeld van je hypotheek mogelijkheden.

Een hypotheek afsluiten heeft grote financiële gevolgen en is de hoogste uitgave per maand binnen je vaste lasten. Een bindende hypotheekovereenkomst is een contractuele overeenkomst voor maximaal 30 jaar. Dit zorgt voor een lange financiële verplichting met de geldverstrekker. Voor het aangaan van deze overeenkomst is het van belang dat (bijna) alle wensen, doelstellingen, risicobereidheid, inkomsten en overige financiële verplichting goed in kaart worden gebracht. Deze uitgangspunten worden bekeken binnen de voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers. Hier speelt de onafhankelijke hypotheekadviseur een belangrijke rol. Deze kan goed bekijken welke voorwaarden van een hypotheekverstrekker het beste aansluit bij je wensen en doelstellingen in combinatie met de laagste hypotheekrente.

De hypotheekadviseur bekijkt tevens je hypotheekverleden. Dit verleden is van belang binnen de belastingregelgeving ten opzichte van de af te sluiten hypotheekvorm en de looptijd van de hypotheek. De professionele werkwijze zorgt voor een passende en financieel verantwoorde hypotheek in jouw persoonlijke situatie.

De meeste onafhankelijke hypotheekadviseurs bieden een gratis kennismakinggesprek aan. Dit is een mooie mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Een fijne, vriendelijke, professionele en betrouwbare hypotheekadviseur is wel zo prettig, je wil toch een klik hebben.

Hypotheekadvies

Vraag een gratis kennismakings-gesprek aan!

Ook bij ons kan je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.

Wat kost hypotheekadvies?

De kosten voor hypotheekadvies verschillen van € 1.000 tot € 2.500 bij de Nederlandse grootbanken zoals Rabobank, ING, ABN AMRO en van € 2.000 á € 3.000 bij een onafhankelijk adviseur. Een logische korte conclusie; voor een hypotheekadvies ga je naar de bank, dat is immers goedkoper maar is dat wel zo?

Het ene hypotheekadvies is het andere niet. Een bank geeft je enkel en alleen advies over zijn eigen hypotheek producten. De onafhankelijke hypotheekadviseur geeft je advies over bijna alle verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland en dat maakt een groot verschil. Er zijn veel verschillende hypotheekverstrekkers. Een goed vergelijk zorgt voor betere voorwaarden en een lagere hypotheekrente. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om extra boetevrij af te lossen per jaar en/of er een verhuisregeling binnen de hypotheek aanwezig is. Hier kun je als klant extra voordeel mee hebben in de toekomst.

Laagste hypotheekrente bij de onafhankelijke hypotheekadviseur

Een onafhankelijke adviseur beschikt over verschillende aanstellingen bij meerdere hypotheekverstrekkers. Hierdoor kan hij of zij bijna altijd een lagere hypotheekrente aanbieden dan de bekende banken uit Nederland. Het verschil bij een 10 jaar rentevast periode is gemiddeld 0,35% ten opzichte van de bekende banken. Bij een hypotheek van € 325.000,- is dit al snel een verschil van € 11.375,- minder aan rente betalen in 10 jaar tijd.

Jouw hypotheek goed geregeld 

We maken zowel je huidige als je toekomstige situatie inzichtelijk zodat het afsluiten van jouw nieuwe hypotheek ook voor de komende jaren het meest optimale aanbod is. Ons doel is jou een goed gevoel geven. We zoeken altijd naar een hypotheekaanbod dat met je meebeweegt. Ook in onvoorziene situaties en in elke fase van jouw leven. Want ook als je jouw baan verliest of je relatie beëindigd wil je in alle rust kunnen rekenen op de juiste maandlasten. Een open, eerlijk en professioneel proces zorgt ervoor dat jij comfortabel en met vertrouwen de juiste wegen bewandeld naar je nieuwe hypotheek.

Gratis kennismaking

Heb je vragen over hypotheekadvies of wil je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen? We helpen je graag verder!